רצפת אפוקסי

סקירה קצרה של התועלות לעסקים

מעוניינים לשפץ את הרצפה בעסק?

לחזק אותה עבור העבודה שמתוכננת לסביבה זו? אולי לשפר את המראה של הרצפה? אם תתעניינו בנושא השיפורים האפשריים לרצפה בעסק, סביר שתיתקלו די מהר במונח רצפת אפוקסי. רצפת האפוקסי הוכיחה את עצמה בשטח מבחינות שונות ולא מפתיע לכן, שהיא אפשרות פופולארית. במה מדובר? מהם היתרונות של רצפה כזו עבור עסקים? מה כרוך בשימוש בה? ומה עוד כדאי לכם לדעת על טכניקה שימושית זו? זו היא סקירה קצרה ועניינית, אשר תעזור לכם להכיר את הנושא יותר לעומק:

התועלות של רצפת אפוקסי לבית ולעסק

חומרים ושיטות עבודה מיושמים בעסקים בהתאם לתועלות העסקיות שלהם. לכן, אולי נתחיל היישר מכך. יישום רצפת אפוקסי לבית או לעסק, יספק לכם בעיקר את התועלות הבאות: התאמה לכל רצפה - כפי שתראו בהסבר המורחב בהמשך, ניתן להפוך כל רצפה ממוצעת לרצפת אפוקסי. משמע, הדבר מתאים כמעט לכל עסק. עמידות - לאחר יצירת רצפת האפוקסי, היא תחזיק מעמד היטב, לאורך זמן. רצפה כזו עשויה להיות מותאמת לסביבות תובעניות, שבהן היא תהיה חשופה לא רק לנוזלים, אלא גם לחומרים כימיים מאתגרים יותר, לנפילת חפצים כבדים, לתנועת רכבים כבדים על גבי הרצפה ועוד. מראה מצוין - רצפת אפוקסי יכולה לקבל מגוון צבעים וגימורים. היא יכולה למשל להראות כמשטח אחיד מאוד ומבריק. אגב, הברק משדר תחושה של ניקיון וגם תורם מעט לתאורה במקום. קל לטיפול - לאחר התקנת רצפת האפוקסי, היא לא תדרוש תחזוקה מיוחדת. למעשה, רצפה כזו קלה מאוד לניקוי.

רצפת אפוקסי מחיר

הרצפה בכל מבנה, היא בין המשטחים החשובים ביותר שבו ובוודאי בין המשטחים שעוברים את השחיקה הרבה ביותר. לכן, טבעי שעסקים יחשבו היטב, לגבי השקעתם ברצפה מסוגים שונים ובטיפולים שונים עבורה. שיקול ראשוני סביר שיהיה השיקול הפונקציונאלי, כלומר מטרות השימוש ברצפה. אך שיקול נוסף ומשמעותי תמיד, יהיה כל ההשלכות הכספיות של בחירת הרצפה. בהתקנת רצפת אפוקסי מחיר העבודה יהיה מושפע בעיקר מגודל הרצפה שיש לכסות, מהחומרים ומעלות העבודה עצמה. מבחינת רצפת אפוקסי לבית מחיר העבודה הכולל עשוי להיות זול ביחס לרצפה לעסקים. זאת, מאחר שהדרישות תהיינה פעמים רבות נמוכות יותר. מה שדרוש למשל עבור רצפת מוסך, יהיה כמובן מוגזם ומיותר עבור שימוש פרטי כגון רצפת מטבח בבית. עם זאת, כאשר שוקלים התקנת רצפת אפוקסי מחירים לא צריכים להיות השיקול הכספי היחידי. מומלץ להוסיף למשוואה גם את הנושא העסקי החשוב של עלות בעלות כוללת (TCO - Total Cost of Ownership). כלומר, את ההוצאות שיש לאורך זמן על רצפה בעסק. כולל ניקוי (קל יותר עם רצפת אפוקסי), תיקונים שעשויים להידרש בהמשך (יהיו פחות) וצורך עתידי לשפץ את הרצפה כולה (יעבור לעתיד היותר רחוק). כלומר, רצפת אפוקסי היא הוצאה חד פעמית, אשר חוסכת לכם בטווח הארוך בהוצאות שוטפות וגם בהוצאות מיוחדות.

כיצד יוצרים רצפת אפוקסי?

בתור בסיס לשכבת האפוקסי, יכולים לשמש משטחים איכותיים שונים, כגון מדה מתפלסת או בטון מוחלק. כלומר, "רצפת אפוקסי" איננה רצפה שבנויה מאפוקסי בלבד, אלא ניתן לומר שהאפוקסי מהווה במקרה זה סוג של חיפוי. שלבים אופייניים של יצירת רצפה כזו, ייכללו:

1. ניקוי יסודי של הרצפה.
  2. ביצוע תיקונים מקומיים ברצפה במידת הצורך.
  3. תהליכי יישור מקומיים במידת הצורך, למשל באמצעות שיוף.
  4. מריחת פריימר (שכבת בסיס).
  5. ייבוש הרצפה.
  6. הנחת שכבת חומר מתקשה. בסך הכל, שכבת האפוקסי היא לרוב בעובי מילימטר עד 12 מילימטר.

אגב, לרצפת האפוקסי ניתן להתאים גימורים שונים. אם דרושה למשל מניעת החלקה, ישנו גימור מחוספס שיתרום לכך.

עוד כמה נקודות מעניינות:

• נקי יותר בלי פוגות - רצפה זו היא כאמור משטח אחיד, ללא ה"פוגות" שרואים בין מרצפות, ברצפה אשר מבוססות עליהן. אחת ההשלכות לכך, היא שהרצפה צוברת פחות לכלוך (בתוך הפוגות), דבר שמקל על הניקוי.
  • גמישות בהפרדות - כמובן, אם רוצים, ניתן לעשות הפרדות בין אזורים שונים במשטח, כפי שמרצפות עושות באופן טבעי. במקרה זה, נקבל גמישות רבה באפשרויות ההפרדה, ברמה שמרצפות לא מאפשרות.
  • מאפשרת לתקן רצפה פגומה - רצפה בבית עסק, עשויה לעבור שחיקה רבה למדי, בהתאם לאופי הפעילות עליה. לעתים מדובר במבנים ישנים למדי, עם פגמים רבים ברצפה. בעזרת האפוקסי ניתן לכסות במהירות את כל הרצפה, כולל פגמים אלה ובכך להיפטר מהם בצורה איכותית וגם אסתטית.
  • ניתן ליישום בכמה שיטות - את האפוקסי ניתן ליישם בכמה שכבות, שכל אחת מהן בעלת מפרט טכני שונה, בהתאם לדרישות העסק. למשל בתור השכבה העליונה ביותר, להשתמש בשכבת אפוקסי חזקה ועמידה במיוחד. לא תמיד זקוקים לחוזק רב במיוחד ולכן, אפשרות נוספת היא להתקין על רצפה קיימת, רק שכבה עליונה אחת. עוד אפשרות בולטת, היא שימוש בשכבה עבה, עם יכולת פילוס עצמי.