חיזוק מבנים

בפני רעידות אדמה, להגדלת עומסים ולתיקון שגיאות תכנון ובניה

חיזוק מבנים - תמ"א 38

חברת טכנוקריט (1992) בע"מ מייבאת ומבצעת מערכות שריון FRP לחיזוק מבנים, המבוססות על יריעות ו"למינייט" מסיבי פחמן ( Carbon ), יריעות מסיבי זכוכית ( Glass ) וכן חומרים מרוכבים נוספים. מערכות אלו משמשות כזיון מקושר לשריון ולתיקון של אלמנטים מבניים עשויים פלדה, בטון, אבן ועץ, כמו גם לשיקום ושימור מבנים היסטוריים.
טכנוקריט (1992) בע"מ הוכשרה והוסמכה בחו"ל ע"י יצרן החומרים, ועל כן דוגלת כי יש לראות ביצרן, במתכנן ובמבצע מערכת מקשית אחת שאין להפריד בין חוליותיה ולפיכך מזמין העבודה זוכה לתכנון וליווי הנדסיים במקביל לביצוע ע"י גוף מוסמך.

שימושים:
- הגברת קיבולת נשיאת עומסים כתוצאה משינוי בשימוש וכן עקב ניסור פתחים.
- שידרוג כתוצאה משינויים בתקנון הבניה ובמסגרת תמ"א 38 (תוספת קומות וכדומה).
- עריכת שינויים בצורה המבנית המיועדת.
- תיקון טעויות שנעשו במשך שלבי התכנון או הבנייה המצריכות חיזוק מבנה.
- חיזוק מבנים קיימים בפני רעידות אדמה.

יתרונות:
- מודול אלסטיות גבוה – המודול של פחמן גדול בהרבה מזה של פלדה.
- פרופיל דק, משקל יחידה נמוך ביותר.
- גמישות יישומית – התאמה לכל צורה גיאומטרית.
- תוספת משמעותית לזיון קיים.
- עמידות בפני קורוזיה ובפני כימיקלים רבים.
- ניתן לכיסוי במגוון צבעים, ציפויים וכו'.

שיטה לחיזוק מבנים ובטונים
שיטה זו של חיזוק מבנים ובטונים מבוססת על שימוש בחומרים מרוכבים (יריעות חיזוק).יתרונות שיטה זו מתבטאת במהירות ביצוע, אי הפרעה לפעולות שוטפות של האתר, ללא שינוי ויזואלי של המבנה וללא הגבלת מידות האלמנט. מערכות אלו מתאימות ליישום בסביבה קורוזיבית, ארוזיבית וכימית.
- שיטה יעילה להגברת גמישות בתנאי רעידת אדמה של אלמנטים נושאים.
- השיטה מבוססת על שימוש בחומרים מרוכבים מתקדמים (יריעות חיזוק).
- שיטה מהירה, כלכלית ואסתטית.
- שימוש ביריעות חיזוק במתיחה גבוהה מחוזק הפלדה.
- חיזוק ביריעות- שווה ערך לתוספת הזיון או להדבקת לוחות פלדה על האלמנט.
- היריעות המרוכבות – משמשות לחיזוק אלמנטים שונים במבנה: עמודים, קורות, תקרות, קירות, מיכלי בטון

תוספת עומסים עקב שדרוג המבנים מתאים לדרישות תמ"א 38:
- תוספת קומות וכדומה.
- שינוי בסכימה הסטטית של המבנה.
- עליה בעומס השימושי מעבר למתוכנן.

יישום- ע"פ קביעת המתכנן:
- שימוש ביריעות זכוכית (Glass Fibers) .
- שימוש ברצועות פחמן (Carbon Fibers) חד כיווני או דו-כיווני.
- רוחב הרצועות, אורכן ומספרן בשכבת החיזוק - קובע את כוח המתיחה שהתווסף לחתך המבנה.
- הדבקת רצועות החיזוק ע"ג הבטון באמצעות שרפים אפוקסים .

עבודות גמר:
- ציפוי
- טייח
- צביעה
- חיפוי אבן

חברתנו מספקת שירותים:
- תכנון (קישור למתכנן מוסמך) + אספקת חומרים + ביצוע.
- אספקה וביצוע בלבד.

החשיבות של חיזוק מבנים ישנים

כל מבנה באשר הוא צפוי מתישהו להגיע לנקודה קריטית בה בשל השנים הרבות שעברו מאז בנייתו, הוא מאבד מחוזקו ונמצא בסכנת קריסה. הדבר עלול לגרום לסכנת חיים של ממש ולנזקים רבים לרכוש. בשל כך, חשוב מאוד להקפיד על חיזוק מבנים ישנים, בדרך כלל כאלה בני 30 שנה ומעלה. ניתן ליזום את הפעולה באופן עצמאי על ידי פנייה ליזם שמתעסק בכך, כשפעמים רבות הרשות המקומית היא זאת שיוזמת את המהלך.

במקרים מסוימים מומלץ מאוד לפעול באופן מיידי לחיזוק המבנה ולא להמתין ולו אף יום נוסף אחד, וזאת כאשר מופיעים סימנים שונים שעשויים להעיד על סכנת קריסה ממשית כגון הופעת סדקים עמוקים, בטון שמתחיל לנשור וחושף את קורות הזיון (ברזל) שתומכים במבנה ועוד. חיזוק מבנים יכול להתבצע במספר שיטות ומישורים, כפי שהוצגו בפניכם לעיל, וכל שעליכם לעשות זה לפנות לחברה מספיק מקצועית כמונו, שתדע לבחור עבורכם את השיטה המתאימה וליישם אותה בצורה מוצלחת.

חיזוק מבנים לרעידות אדמה – הכרח המציאות

הצורך לבצע פרוייקטי חיזוק מבנים בישראל נובע גם בשל העובדה שרעידת אדמה גדולה ומשמעותית מתרחשת באזורינו אחת למאה שנים בערך, ואנחנו בהחלט מתקרבים לכך. שיטת הבנייה שהייתה רווחת בעבר נמצאה כאינה יעילה דיו כנגד רעידות אדמה, מה גם שמבנים רבים שנבנו באותן השיטות כבר הספיקו להתיישן ולסבול מליקויים מבניים כאלו ואחרים שגורמים להם היות בסכנה ממשית לקריסה ולו אף ברעידות אדמה שאינן חזקות. גם המדינה מבינה את החשיבות של חיזוק מבנים לרעידות אדמה ובהתאם לכך פועלת על מנת להקל על העלויות ולקדם את העניין (למשל, באמצעות תמ"א 38).

ישנן מספר שיטות שבאמצעותן ניתן לחזק מבנים מפני קריסה ברעידת אדמה, ביניהן חיזוק מסגרת הבניין, הטמעה נכונה של בולמי זעזועים בנקודות מפתח, שימוש ברפידות גמישות כבסיס לבניין ועוד. השיטה הנבחרת צריכה להתאים לסוג מבנה והמצב הפיזי שלו, גודלו, גילו וסביבתו הקרובה.

חיזוק מבנים – הרבה מעבר לחוזק

בסופו של דבר, תהליכי חיזוק מבנים נועדו לצרכי הצלת חיי אדם ומניעת האסון הבא. ועדיין, אין להביא דבר על חשבונו של זה, כלומר, אין להקל ראש גם בכל מה שקשור לגימור של הפרוייקט, כך שהתוצאה הסופית תהיה גם יפה לעין. כאשר אתם בוחרים בנו עבור חיזוק המבנה, אתם יכולים להיות בטוחים שייעשה שימוש בחומרים האיכותיים ביותר, תוך התחשבות בכל הרצונות שלכם, ושהעבודה תתבצע על ידי אנשי המקצוע המומחים ביותר. והתוצאה הסופית? מבנה בטוח ומחוזק לשנים ארוכות קדימה. ראוי לציין, כי אנו מציעים מגוון שירותים, ביניהם שירותי התקנת רצפת טרצו במגוון עיצובים ובמחירים משתלמים.