הדור החדש של ציפויי מיקרוטופינג

מיקרוטופינג - ® Nuvolato Architop

מיקרוטופינג הוא חיפוי רצפה מתקדם ואסתטי שמיוצר מצמנט ומוספים שונים. הוא מבוצע על השטח באופן אחיד ומלא, ללא קווי תפר וחיבורים בין משטחים שונים, וזה אחד היתרונות הבולטים שלו.

אם אתם שואלים מה זה מיקרוטופינג, נסביר כי זוהי מערכת דקורטיבית חדשנית בעובי 3-2 מ"מ ליישום על גבי רצפות קיימות מבטון או אריחים, המיועדת לשימוש פנימי וחיצוני. למערכת זו כושר הידבקות גבוה במיוחד ורמת עמידות גבוהה מפני שחיקה.

המערכת מיועדת ליישום על קירות של שטחי מגורים, מסעדות, בתי קפה, חנויות, משרדים, אולמות ציבור, מוזיאונים ועוד. היתרונות שלה הם:

• מגוון צבעים גדול עפ"י בחירה
  • ניתנת לצריבה
  • רמת גימור מבריק, מט, ונגד החלקה

על הציפוי מיישמים סילר מט או מבריק. התוצאה היא משטח חלק ומוגן היטב שיכול לשמש כרצפה בסגנון עכשווי או לקיר כחיפוי של כל משטח אחר. החומר מביא עימו פתרון מתקדם למי שמחפש לבצע חיפוי אחד גדול במראה מושלם. ניתן לגוון בצבעים שונים וכך להתאים את המראה לחלום העיצובי שלכם.

מיקרוטופינג בטון: פתרון מהיר, אסתטי ורב אפשרויות

כיסוי למשטחים שונים מהווה אלמנט חשוב ביותר במבנים, והוא משלב היבט מבני הכולל חיזוק המשטחים והגנה עליהם, יחד עם היבט אסתטי וקבלת מראה מבוקש. למעשה, כאשר אנו נמצאים במבנה כזה ומשתמשים בו, אנו נמצאים באינטראקציה ישירה עם אותם כיסויי משטחים. הרושם הכללי מהמבנה מושפע מאוד ממראה כיסויי המשטחים, ולכן, שאלה מרכזית וחשובה היא "באיזה ציפוי לבחור?". מיקרוטופינג בטון מהווה בחירה מעולה.

מיקרוטופינג בטון: היכן הוא מתאים?

אם אתם שואלים מה זה מיקרוטופינג, נספר כי זוהי אחת האפשרויות הבולטות ביותר לריצוף, הן לשימוש פרטי והן לשימוש עסקי. ניתן ליישם זאת למטרות פנים וחוץ, וזאת מאחר שהחומר עמיד בפני מים, שמש ופגעי מזג האוויר. ניתן ליישם את הפתרון לא רק על רצפה, אלא גם מדרגות ואף מיקורוטופינג לקירות. הודות לעמידותו בפני מים, החומר אף מתאים לחדרי אמבטיה ומטבחים. בפועל, ניתן לראות שימוש בחומר למטרות רבות מאוד, ביניהן שטחי מגורים, אולמות ומוזיאונים, וגם בעסקים מסוגים שונים כדוגמת משרדים, חנויות, מסעדות או בתי קפה. ביישום חוץ, הפתרון הזה יכול להתאים גם למעבר כלי רכב, לדוגמה, ביישום שביל גישה לחניה בבית פרטי.

מיקרוטופינג

מהו בטון מיקרוטופינג בפועל?

בטון מיקרוטופינג הוא שכבת בטון בעובי שלושה מילימטרים בלבד, אותה יוצקים באופן המספק משטח רצוף ואחיד. לחומר כושר הידבקות גבוה במיוחד, והוא מאפשר לחדש משטחים מסוגים רבים, כולל משטחי בטון, עץ וקרמיקה. כמו כן, ניתן ליישם זאת גם במסגרת יצירת רצפה חדשה. החומר זמין בצבעים שונים ובמבחר גוונים. ניתן להגיע באמצעותו לגימורים שונים, כולל גימור מבריק, גימור מט וגימור נגד החלקה. המשטח ניתן לצריבה, ואפשר גם ליצור בו אפקט "עננים". היישום שלו בפועל די מהירוזאת בין השאר כיוון שהוא אינו דורש פירוק של המשטח

המראה המתקבל והשילוב בעיצוב

מהיבט העיצוב, מיקרוטופינג מתאים מאוד לאלו המחפשים עיצוב מודרני, אך יכול להשתלב גם בעיצוב קלאסי. כלומר, האפשרויות כאן רבות במיוחד וכדאי לקחת בחשבון רת הפתרון כמעט בכל סוג פרויקט.

כמובן, הבטון מתקשר באופן אינסטינקטיבי לעיצוב מודרניאלא שלא מדובר במקרה זה על משטח חשוף ואפור. בדומה לביצוע ציפוי אפוקסי, אפשרויות הצבע, הגוון והגימור הרבות, לוקחות זאת הרבה מעבר למראה המוכר של הבטון הפשוט והגס. כאשר חושבים על האופן בו הדבר ישתלב בעיצוב המתוכנןכדאי לחשוב ראשית על האפקט המיוחד שיתקבל- משטח אחיד וגדול. אחידות זו תשתלב עם הגיוון בסביבה בה מדוברוגם תספק אפקט ויזואלי מרשים ומושך תשומת לב.

לשם ההמחשהנניח שאתם נכנסים ללובי של עסק גדול, בו בוצע מיקורוטופינג לרצפה. הלובי עשוי לכלול מגוון אלמנטים כדוגמת שולחן הקבלה, כיסאות, אמנות על הקירותובהמשך אפילו מסדרונות ודלתות. יחד עם זאת, כל הגיוון הזה גם "יקושרבאמצעות הרצפה המרשימה והאחידה. שני הדברים יכולים וצריכים להשתלב.

מיקרוטופינג בטון מאפשר זאת. בבתים פרטיים, מעוניינים באופן טבעי לחיות בסביבה נעימה ויפה, לפי טעמנו. בעסקיםיש לכך חשיבות דומה לגבי העובדים ואורחי המקום, וגם השלכות תדמיתיות ואחרות. במקרה שמדובר בעסקים, זוהי גם דרך אטרקטיבית לחדש משטחים ישנים ובלויים, אשר חלקם עשויים להיות כאלו אשר העיצוב שלהם מיושן מדי או לא מתאים לעיצוב חדש שתוכנן עבור המקום. העובדה שלא דרוש פירוק הרצפה הישנה, ומהירות יישום הרצפה החדשה, חוסכת עלויות.

יחודיות יישום רצפת בטון מיקרוטופינג

רצפה עם כיסוי מסוג זה היא ללא ההפרדות שרואים באופן רגיל בהנחת מרצפות. במקום זאת, מתקבל משטח רציף ואחיד היוצר אפקט ויזואלי מרשים למדי. עובי שכבת הבטון מאפשר לה להשתלב היטב עם דלתות קיימותכלומר, היא מגביהה מעט את המשטח הקודם, אך לא במידה המפריעה לתנועת הדלת. חשוב לדעת, כי חומר זה מתאים גם להתקנה ברצפה בה מותקן חימום תת רצפתי.

מה מתקבל לאחר ההתקנה?

לאחר התקנת מיקרוטופינג בטון מתקבל משטח אסתטי וחזק מאוד. המשטח יהיה עמיד בפני שחיקה ויחזיק מעמד לשנים רבות. כמו כן, זהו סוג משטח קל לניקויכך שלא תצטרכו להשקיע יותר מדי זמן באופן שוטף, ויחד עם זאת הוא יהיה תמיד במראה היפה שרציתם להשיג.

מהם היתרונות?

כאמור לעיל, מדובר בחיפוי מתקדם ועכשווי, המשלב בתוכו יתרונות רבים. עקב כך, לא פלא שרבים בוחרים בו לחיפוי משטחים שונים. ראוי להדגיש כי השימוש בו הוא ביתי ועסקי, וזאת כיוון שניתן להתאים מיקרוטופינג בטון בסגנון העיצוב ובצבעים בדיוק לפי סגנון העיצוב הרצוי בהתאם לבחירתכם. להלן רשימת היתרונות:

·         משטח אחד חלק: החיפוי מאפשר לנו ליצור משטח אחד גדול וחלק. הדבר מביא עימו יתרון בולט, הבא לידי ביטוי בכך שהוא מייתר את המרווחים בין המרצפות, את שכבת הרובה ששם, ואת הלכלוך המצטבר ברווחים אלו. כאשר החיפוי הינו משטח אחד גדול וחלק, המראה אחיד, יפה וגם נראה גדול ומרווח יותר.

·         עמידות: הרצפה מתאימה לתנאי פנים וגם לתנאי חוץ. כולנו מכירים משטחים מסוגים שונים לאחר חשיפה לתנאי מזג אוויר שונים. מדובר למעשה במקרי סדקים, דהייה של הצבע, שברים ועוד. לעומת זאת, מדובר בחומר עמיד ויציב, המתאים בתכונות שלו גם ליישום בחוץ. בין אם מדובר במבואה בכניסה לבית ובין אם מדובר על קירות, מדרגות, מקלחת, רצפה ועוד חומר זה יגלה עמידות לאורך שנים.

·         סגנונות עיצוב: מיקרוטופינג מחיר לרוב יהיה מאוד משתלם, היות והוא מציע מגוון עיצובים רחב וסגנונות כמו צבעים ומרקמים. לכן, ניתן להשיג רצפה מתוצרים מיוחדים, המתאימים עצמם לחלל אותו מעצבים בהתאם לנימה ולסגנון העיצוב. חומר זה יכול להתאים לעיצוב מודרני ולעיצוב קלאסי, בהתאם לטעמכם האישי.

·         מהירות היישום: בדומה לחיפוי רזינה, מיישמים חומר זה על גבי החיפוי הקיים, ללא צורך בהסרת מרצפות ועבודת הרס. עובדה זו מסבירה מדוע ניתן לבצע את המשימה בקלות יחסית, ומבלי שיהיה צורך בעבודת הרס ואבק מרובה. מבחינת ההתקנה, אין שלבים מקדימים, החברה מגיעה לשטח ומבצעת את היישום לשביעות רצונכם המלאה.

כפי שניתן לראות למיקרוטופינג ישנם יתרונות רבים אשר הופכים אותו לכלי מתקדם ואמין בעולם הבניה. אולם לגבי מיקרוטופינג חסרונות רבים נגעים להיותו משטח חלק ואחיד. כך, אם בשלב מסוים נרצה לשפץ את המשטח, נאלץ להחליף את כל החומר. בנוסף לכך, מכיוון שמדובר בשכבה דקה, עלולה להיווצר בעיה בתשתית אשר תגרום לסדקים.

מיקרוטופינג בטון: החומר, המרקם והמראה

אמנם מדובר בחומר בטון המוכר לכולנו, אך מבחינת המראה, התוצאה לא מזכירה את הבטון, וניתן לבחור מגוון צבעים ודוגמאות. במילים אחרות, אתם אמנם נהנים מחוזק ומעמידות הבטון, ויחד עם זאת, אתם נהנים מכל היתרונות האחרים. כמו כן, ניתן לשוות את הרצפה למראה בטון מודרני, אך האפשרויות רבות, כך שניתן לבצע את החיפוי בהתאם לכל סגנון עיצובי שבחרתם לבית או לעסק.

פרמטרים לבדיקת מיקרוטופינג מחיר

כמו בכל רכישה והזמנת שירות בתחום, אנו מוצאים עצמנו עסוקים בשאלת מיקרוטופינג מחיר: כמה יעלה לנו החיפוי? כמה תעלה העבודה? בהיבט זה, חשוב להבין שיש מספר פרמטרים המשליכים על המחיר. ראשית, סוג החיפוי, סוג החלל אותו אתם מחפים והעיצוב הרצוי לכם. שנית, גודל המשטח לחיפוי, והנתונים הספציפיים הקיימים בשטח, משליכים על מורכבות העבודה ולכן גם המחיר.

אפשרויות ההתקנה

מבחינת האפשרות להתקין מיקרוטופינג מחיר הוא באופן טבעי שיקול שתרצו לקחת בחשבון. אך זהו בהחלט לא ההיבט המרכזי שמומלץ לבחור בהקשר עבודות כאלה. דווקא מאחר שניתן ליישם זאת, בעלויות שאינן גבוהות במיוחד. החומר מאפשר לבצע שינוי דרמטי למדי בחללים מסוגי שונים וגם במשטחי חוץ. כל זאת במהירות רב ועם שורת יתרונות מרשימה. כך שהיבט המחיר בוודאי חשוב, אך זה זהו רק חלק אחד מתמונה רחבה ומעניינת. לכן, לא מומלץ לקבל לגביו החלטות, רק בהתבססס על מחיר הפרויקט. מה חשוב לדעת?

כמה עולה מיקרוטופינג? להתחיל מהבנת הרעיון

מיקרוטופינג מהווה שכבה דקה (מילימטרים בודדים) הכוללת כיסוי אחד ורציץ על משטח קיים. ניתן לשפץ ולשפר בגישה זו מגוון סוגי משטחים כמו קירות, מדרגות ועוד. ניתן אף להשתמש בו כאחד האמצעים היעילים עבור פרויקט שיקום בטוןבהקשר לרצפות הבטון. החומר מבוסס על גישה כללית הכוללת כיסוי משטחים פגומים, לשם חידושם. הוא עשוי אף לשפר את תכונות המשטח, ביחס למצבו המקורי. זאת, בדומה לכמה שיטות אחרות אשר נפוצות למטרה זו, כגון:

ציפוי אפוקסי: סוג בולט הכולל גימור לרצפה, שהוא עמיד מאוד לשחיקה ומספק מראה אחיד וחלק. הציפוי נמצא בעיקר בשימוש מסחרי ותעשייתי, עבור אזורים פנימיים (הוא אינו עמיד בשמש)

• טרצו צבעוני:Terrazzo  זהו סוג ריצוף מיוחד המשלב מראה קלאסי, עם גמישות רבה באפשרויות, עמידות ומחיר נוח. חומר הבסיס לכך, הוא צמנט, אשר משלבים בו אגרגטים ופיגמנטים לפי הצורך. האגרגטים יכולים להיות למשל שברי זכוכית, גרניט או אובריליי. הרכב החומרים, בא לידי ביטוי במראה שיתקבל לבסוף ובתכונות המשטח, כגון עמידות

• רזינה: חומר מיוחד אשר משלב שרף ומים, בכדי לספק למשטחים שעליהם הוא מיושם עמידות גבוהה בפני נוזלים ושחיקה. זהו פתרון הגנתי ודקורטיבי, אשר משמש בעיקר לכיסוי רצפות, אך גם למטרות אחרות (כגון כיסוי קירות ואפילו רהיטים).

מיקרוטופינג מחיר השיפור והשלכותיו

כדי לשפר משטח רצפה קיים, יש צורך כמובן להשקיע זמן, עבודה, וכן - גם לא מעט כסף. בוודאי, אם עובדים עם מוצרים איכותיים ובעלי מקצוע טובים. אך זה לא חייב להיות יקר, ביחס לתוצאה שמתקבלת. כמובןהתשובה לשאלה כמה השירות תלויה בפרמטרים לא מעטים. ישנו מחיר בסיסי ברמת החומרים וגם מחיר העבודה, כולל הכנות שונות, ככל שיידרשו בשטח. בעלות עבודת מיקרוטופינג מחיר למטר יוכפל בשטח שיש לכסות. כמו כן, כדאי לקחת בחשבון מבחינה כספית את הנקודות הבאות:

• כמות חומרים נמוכה: עוביו המינימאלי של החומר שמניחים, פירושו שדרושות כמויות נמוכות יחסית ממנו, בכדי לכסות שטחים גדולים מאוד. בנוסףהיבט גוונים וצבעים מתבטא בהשקעה כספית שאיננה גבוהה

• תהליך עבודה מהיר ופשוט: החומר אינו דורש פירוק המשטח הקיים, אשר עליו יוצקים אותו. מסיבה זו וגם מאחר שתהליך יישום החומר מהיר יחסית, הפרויקט כולו לרוב מהיר יחסית. היבט זה, מוסיף ותורם לצמצום העלות הכוללת באמצעות אוברליי.

• לשמור על ההשקעה: אם תתקינו מיקרוטופינג לרצפה מחיר הפרויקט יהווה הוצאה חד פעמית. אך מה לגבי העלויות בהמשך? עמידות המשטח, מבטיחה את שרידותו לאורך השנים ומצמצמת את הצורך בשיפוצים עתידיים

• לצמצם בהוצאות השוטפות: קלות ניקוי משטחים מסוג זה, מביאה לצמצום הצורך בתחזוקה שוטפת של המשטח ולצמצום עלויותיה.

מה עוד חשוב לדעת בנושא מיקרוטופינג מחיר?

עד כה התמקדנו בהיבט העלויות. לשם השלמת התמונה, חשוב לציין את הנקודות הבאות לגבי מיקרוטופינג:

• למגוון משטחים: זהו הוא חומר בעל כושר הידבקות גבוה במיוחד, אשר מתאים ליישום מגוון משטחים, כולל קרמיקה, עץ וגם משטחי בטון. לרוב, אין צורך לדאוג לגבי העובדה שהחומר מיקרוטופינג יגביה את המשטח הישן, מאחר שזו הגבהה מזערית. היא לא אמורה להפריע לתנועת דלתות קיימות וגם אם כן, ניתן לפתור זאת.

• עמיד בפני נוזלים: אוברליי הוא כיסוי שנועד להגן על המשטח והדבר מתבטא בין השאר בעמידותו בפני נוזלים. תודות לכך, הוא מתאים ליישום גם בתור מיקרוטופינג למקלחת, לקירות, לרצפה ועוד.

• עמיד בפני שחיקה: בהתאם לאופי השימוש במשטח, הוא עשוי להיחשף לתנאים שוחקים למדי, בעיקר בסביבות עסקיות. החומר עמיד במיוחד בפני שחיקה

• עמיד בתנאי חוץ: ניתן להשתמש בכיסוי גם למשטחים אשר חשופים למזג האוויר החיצוני, כולל שמש ישירה וגשם. חשיפה זו, היא בין התנאים שמביאים פעמים רבות לבלאי מואץ במשטחים קיימים, אשר דורש פתרונות כגון מיקרוטופינג.לרצפה

• נראה מצוין: משטחים אלה יכולים לקבל כל גוונים וצבעים שתרצו. הגימור יכול להיות מסוג מט, מבריק או נגד החלקה. את המראה ניתן לעצב גם באמצעות טכניקת צריבה, בכדי לקבל למשל אפקט עננים. המראה שמתקבל עשוי בקלות להשתלב בעיצוב חללים מסוגים שונים ובמגוון סגנונות - מודרני, קלאסי, כפרי ועוד. חשוב גם לדעת, כי בנוגע לנושא מיקרוטופינג מחיר לרוב אינו אחיד, והוא תלוי בגודל המבטח המבוקר לציפוי, מורכבות העבודה, שימוש באוברליי ועוד.