טרצו מודרני

כיצד הוא משתלב (כמעט) בכל סביבה?

האם טרצו מודרני או עתיק? קלאסי ושמרני או חדשני, מיוחד ושובר מסגרות? עולם האדריכלות והבנייה מסוגל כיום לשלב אינספור אפשרויות, מכל רחבי העולם ומכל תקופה היסטורית כמעט. העתיק הקלאסי והמודרני החדשני, זמינים בחומרים, בשיטות עבודה ובעיצובים רבים מהם ניתן לבחור. אחד האלמנטים אשר שרדו את מבחן הזמן היטב, הוא ריצוף הטרצו. במה מדובר? כיצד הוא מחבר בין הקלאסי למודרני? ומה עוד חשוב שתדעו לגביו?

טרצו מודרני- ריצוף איטלקי איכותי

terrazzo הוא סוג מיוחד של ריצוף, אשר התפתח לאורך השנים ויש שרואים את מקורותיו אפילו במצרים העתיקה. בכל מקרה, טרצו מודרני כסוג ריצוף בשימוש נרחב צבר פופולאריות באיטליה, החל מהמאה השמונה עשרה. בהמשך הוא אומץ גם בארצות נוספות, כולל בישראל.

טרצו מודרני בשימוש נרחב

הטכניקה הזו ליצירת רצפות, נמצאת גם כיום בשימוש נרחב. רואים זאת בעסקים, בתעשייה וגם בבתים פרטיים. זאת, לצד פתרונות כגון מיקרוטופינג בטון.

כמובן, עבור יישומים שונים שלו, תכונות מסוימות עשויות להיות חשובות יותר או פחות. עושר האפשריות שהוא מציע, נותן מענה לכולם. בשורה התחתונה, ריצוף רחוק מלהיות נושא אסתטי בלבד. כך שאופנות למיניהן, לא יכולות להיות השיקול היחידי שיקבע אילו סוגי ריצוף ייהנו מפופולאריות ואילו לא. הריצוף חייב בכל מקרה, לתת מענה לכל הפחות לדרישות בסיסיות של חוזק ועמידות ולהיות הגיוני מבחינה כספית. כאשר יש דרישות מיוחדות, במיוחד בעסקים, בוודאי בוחרים פתרונות ריצוף לא רק על סמך המראה או מה ש"אופנתי". כך שעצם העובדה שהוא עדיין כאן ועדיין בולט בשטח, מעידה על יתרונותיו.

ריצוף טרצו מודרני: יתרונות

כפי שציינו, טרצו מודרני מצטיין ביתרונות לא מעטים. אלה כוללים בין השאר

• עושר אפשרויות ויזואלי: עושר של דוגמאות, צבעים וגוונים אפשריים.
  • חוזק ועמידות: התוצר הסופי שמתקבל, הוא משטח חזק מאוד. זהו היבט אטרקטיבי למדי בחשיבה לטווח ארוך. במיוחד עבור שימוש אינטנסיבי ושוחק ברצפה בעסקים וכאשר מדובר על משטחים גדולים יחסית. בנושא יישור משטחים, חשוב לציין כי שיטה יעילה וחסכונית ביותר היא מדה מתפלסת.
  • לפנים ולחוץ: חוזק זה, מתבטא גם בכך שרצפה זו מתאימה גם לשימוש פנים וגם לשימוש חוץ.
  • קלות ניקוי: תחזוקה שוטפת של רצפות עשויה להיות דבר שגוזל לא מעט זמן. זהו כמובן היבט משמעותי שיש לקחת בחשבון, גם בעסקים וגם בשימוש פרטי. רצפות אלו מספקות לכך מענה מצוין, מאחר שהן מצטיינות בקלות ניקוי.
  • משתלם: ריצוף טרצו מודרני איננה יקרה, מבחינת עלויות החומרים ועלויות ההתקנה. תודות לכך, היא מאפשרת לקבל אפקט ויזואלי מרשים ורצפה איכותית, בעלויות סבירות. ראוי לציין, כי המחיר נקבע בהתאם לעלות העבודה ולגודל הרצפה.

עוד כמה עובדות מעניינות

נושא זה מעניין לא רק מההיבט הטכני והעיצובי. האם שמעתם על :

• המיכון שהוזיל את המוצר: מעניין לציין, שבעבר החומר דווקא היה יקר יותר באופן משמעותי. זאת, מאחר שלרשות הבונים לא עמדו מכשירי ליטוש חשמליים.
  • הקשר למוזאיקה: מנקודת מבט היסטורית ואף ארכיאולוגית, מייחסים לטכניקה קשר למוזאיקה. עם זאת, ריצוף הטרצו האיטלקי והמודרני, שונה מהותית ממוזאיקה דקורטיבית.
  • זה לא רק ריצוף: כעקרון, ניתן ליישם את הטכניקה ואף עושים זאת לעתים, לא רק לשם ריצוף. קירות מספקים דוגמה בולטת לכך.