רזינה

פתרון החיפוי שכדאי לכל עסק להכיר

עסקים זקוקים להתקנת ושיפוץ חיפויים למשטחים שונים, מסיבות רבות וחשובות. אלה יכולות להיות סיבות אסתטיות או סיבות תפעוליות כגון עמידות בשחיקה, למשל מנסיעת מלגזות עם משקל כבד על המשטח. אלה עשויות להיות גם סיבות של עמידות בפני חומרים כימיים שונים. סביב צורך עסקי בולט זה, התפתחו עם השנים פתרונות רבים, חומרים ושיטות עבודה. מאמץ קבוע במסגרת זו, הוא לפתח ולספק חומרים, אשר יענו על הדרישות הרבות של עסקים מחומרים כאלה. אחד המוצרים היותר בולטים מבחינה זו, הוא ללא ספק החומר רזינה. במה מדובר? מדוע הוא נחשב לחומר מוצלח כל כך? ומה עוד כדאי לעסקים לדעת עליו?

חיפוי רזינה - במבט כללי

Rezina הוא מוצר בולט בתחום החיפויים למבנים. זהו מוצר איכותי עבור רצפות, קירות ואלמנטים נוספים, בהקשר מסחרי וביתי. הרזינה מספקת פתרון דקורציה, לצד עמידות בפני מים ועמידות גבוהה בשחיקה. חומר ה"רזינה" הוא שילוב מיוחד של אבקה עם שרפים מיובשים, פולימר ומים, אשר מספק חוזק ונוחות שימוש. רזינה משמשת כפתרון איכותי ונוח לשימוש, כאשר נדרשת שכבה עליונה עמידה ויפה, לצד פתרונות בולטים אחרים כגון בטון מלוטש. בין אם זה ליישומים מסחריים כלליים או היכן שהדגש הוא אסתטי, כמו בלובי של עסק גדול. מחד, היא מספקת את האסתטיקה שדרושה בבתים פרטיים. מאידך, היא יכולה לספק פתרון דקורטיבי וגם תכונות שונות כגון עמידות, ברמה אשר דרושה בעסקים. רזינה לרצפה היא בהחלט בין דוגמאות השימוש הבולטות ביותר לחומר זה בעסקים. עם זאת, ניתן ליישם חיפוי רזינה לא רק עבור ריצוף, אלא גם על גבי משטחים רבים אחרים ואפילו על ריהוט.

רצפת רזינה - כל היתרונות

כאשר משתמשים בעסק ברזינה עבור משטחי רצפה, ניתן להשיג את היתרונות הבאים:

· עמידות למים - רצפת רזינה עמידה בפני רטיבות ומים. היבט זה מקל על התמודדות עם חומרים נוזליים שונים אשר עשויים להישפך על גביה. כמובן, הוא הופך אותה מתאימה גם לשימוש בחוץ, בתנאים של גשם.

· היצמדות מעולה - הרזינה נצמדת היטב לסוגי חומרים רבים. היבט זה מסייע מאוד בשימוש בה.

· עמידות לשחיקה - כאשר יש שכבת רזינה רצפה תחזיק מעמד לאורך זמן, במצב טוב.

· נוחות ניקוי - קל יחסית לשמור על רצפת רזינה במצב נקי ויפה. זאת, תודות לשתי תכונות שלה. מחד, היא לא סופגת לכלוך, כך שישנו צורך קטן יותר בניקוי. בוודאי בניקוי עמוק של המשטח. מאידך, המשטח נוח מאוד לניקוי.

· מראה מצוין - מבחינה אסתטית, הרזינה יוצרת משטח אחיד מאוד. המוצר זמין במגוון רחב של צבעים וסוגי גימור, כגון גימור דמוי בטון. תודות לכך, ניתן להשיג תוצאות מבוקשות מבחינת המראה הסופי של המשטחים, באופן מדויק מאוד.

· יותר אפשרויות - רצפה מבוססת מרצפות, תהיה בהכרח במראה "מחולק". אלא אם מניחים על גביה שטיחים או פרקט. רצפת רזינה לעומת זאת, יכולה להיות גם רצופה ואחידה וגם לקבל גימורים שונים, אשר יחלקו אותה בהתאם להחלטות העיצוב. כולל לקבלת מראה של מרצפות.

ריצוף רזינה עלות ושיקולים נוספים

אלה עוד כמה תובנות ונקודות מעניינות, לגבי עצם השימוש בחומר מיוחד זה:

· התאמה טובה לדרישות שונות - מגוון האפשרויות לגבי סוג הרזינה, הגימורים ואופני היישום שלה, מאפשר להתאים אותה לדרישות רבות ומגוונות. למשל כאשר מעוניינים ליישם זאת על משטחים שיהיו רטובים במידה כזו או אחרת ואז מעוניינים גם בעמידות בפני רטיבות וגם ברצפה שמונעת החלקה.

·  לחשוב באופן יצירתי - כפי שהזכרנו קודם, הרזינה היא בעצם חומר חיפוי כללי ולא רק חומר ליישום על רצפה. לכן כדאי לחשוב על כך בהתאם, באופן רחב. ניתן למשל להמשיך עיצוב של רצפה מבוסס רזינה, ביישום החומר גם על מדרגות. דוגמה נוספת, היא שילוב אלמנטים מוכנים מרזינה, כגון אריחי מרזינה לרצפה או חיפוי מבוסס רזינה, ייעודי לקירות. כמובן, "הנועזים" יוכלו גם לנסות את האפשרות המיוחדת והיצירתית במיוחד, של יישום רזינה על ריהוט קיים. אם יש למשל כמה ארונות משרדיים ישנים למדי, שהם במצב טוב מבחינה מבנית אבל נראים גרוע ובסגנון מיושן. במקום לרכוש ארונות משרדיים חדשים בסכום לא מבוטל, אולי שיפוץ מבוסס רזינה "יציל" ואפילו ישפר אותם?

· קיצור תהליכים וחסכון כספי - הרזינה ניתנת ליישום היישר על רצפה קיימת, תודות ליכולת שהזכרנו להתחבר טוב לכל חומר. כך שמבחינת יצירת שכבה עליונה של רזינה ריצוף ישן פגום לא מפריע. ניתן לתקן ולשפר בעזרתה רצפה קיימת, מבלי להשקיע משאבים בהסרת הריצוף הישן.

· לחשוב לטווח ארוך - בפרויקטים עם ריצוף רזינה עלות החומרים מהווה כמובן היבט חשוב. אך מבחינת שימוש עסקי בחומר כגון רזינה מחיר למטר הוא רק חלק קטן מהתמונה הכספית. כדאי לחשוב על כך בצורה רחבה יותר, מאחר שרצפה כזו היא בעצם השקעה לטווח ארוך. היא תחסוך בהוצאות בהתקנתה, כפי שהזכרנו לגבי יישום על רצפה קיימת. היא תחסוך בהוצאות התחזוקה השוטפת, מבחינת קלות הניקוי. היא גם תחסוך בהוצאות תחזוקה מיוחדות, מבחינת העמידות בפני נזקים לחיפוי הרזינה לאורך זמן.